Leena's Horses

Artist Biography of Horse Painter Leena Pekkalainen


My name is Leena Pekkalainen and I paint horse portraits. If I really try to remember how it all started, I think it happened when I was three years old. I was walking in a park next to the Turku Cathedral with my Mom. A police horse was walking towards us and I got all excited. I was probably already climbing halfway up its front leg before Mom came to rescue (mine or the horses, I´m not sure).

In my opinion beauty, strength and sensitivity combine beautifully in a horse – no point in telling me that a horse has only one expression. There is a different personality looking through the eyes of each and every horse.

Of course I´ve been painting other animals as well – I´ve loved dogs as long as horses and I´ve always had cats. But first and foremost I consider myself an equine artist.

Painting horse portraits is an excellent excuse to meet all kinds of horses (I am a horseless person, unfortunately). One of the great plus-points in painting horses are the horseowners I have had the opportunity to meet and become friends with. I have yet to find the horseowner to whom his/her horse would be "just an animal". Most talk about their horse like a dear friend – and friendship is what it is all about, isn´t it? And when I talk with a person whose horse has already died, tears are often near for both of us.

A portrait is a beautiful memory of a dear friend. If you are interested in commissioning one or are otherwise interested in horse art, you are welcome to read my homepage. I will update my page with more pictures so come and check out every now and then what I have painted. You can reach me by email or phone (I cannot always answer the phone so the best way to reach me is by email). I speak fluent English (and manage to get by in Swedish too).

I am a member of SEA (Society of Equestrian Artists) and EAG (Equine Art Guild)

Leena with Mauri Leena with Mauri Leena with Mauri

Nimeni on Leena Pekkalainen ja maalaan hevosten muotokuvia. Ihmiset usein haluavat kysyä, miksi maalaan juuri hevosia, enkä sitä osaa oikein selittää muuten kuin että pidän hevosista.

Jos oikein kaivelen muistiani, niin kaikki varmaan lähti liikkeelle siitä, kun olin kolmevuotias ja kävelyllä Turun tuomiokirkkopuistossa äitini kanssa. Vastaan tuli poliisihevonen ja minähän innostuin. Taisin olla jo puolimatkassa kiipeämässä sen etujalkaa ylös ennen kuin äiti ehti hätiin (kumpaa hän sitten aikoi pelastaa, minut vai hevosen, on jäänyt hieman epäselväksi). Äidillä oli mukana ranskalaisia pastilleja ja hän näytti, miten niitä voi syöttää hevoselle niin että omat sormet jäävät jäljelle. Kyllä hirvitti sen hevosen koko, mutta se oli hetki, jolloin minusta tuli hevoshullu, eikä se tauti ole pesemälläkään lähtenyt. Muistan sen kohtaamisen edelleen elävästi. Kotona pengoin esiin väriliidut ja paperia ja piirsin sarjakuvan hevosista. Siitä lähtien olen hevosia piirtänyt ja maalannut. (Ja mitä siihen poliisihevoseen tulee, äiti ei suostunut ottamaan sitä meille kotiin. Väitti, että kun meillä ei ollut kerrostaloasunnossamme parveketta, ei sitä voinut säilyttää missään. Mielestäni selitys ei ollut vedenkestävä, mutta minkäs teet – äideillä on sananvaltaa näissä asioissa.)

Mielestäni hevosessa yhdistyvät upeasti kauneus, voima ja herkkyys – turha väittää että hevosella on vain yksi ilme. Jokaisen hevosen silmistä pilkistää erilainen persoona. Toki maalaan muitakin eläimiä – koirista olen pitänyt yhtä kauan kuin hevosista ja kissoja minulla on ollut aina. Mutta ensisijaisesti kyllä katson olevani hevostaiteilija.

Taulujen maalaaminen on oiva keino päästä tutustumaan erilaisiin hevosiin (itse olen hevoseton, valitettavasti). Mukavana puolena hevostaulujen maalaamisessa ovat myös hevosihmiset, joihin olen saanut työn kautta tutustua ja ystävystyä. En ole vielä tavannut hevosihmistä, jolle se oma hevonen ei olisi muutakin kuin ”pelkkä” eläin. Useimmat puhuvat hevosestaan kuin rakkaasta ystävästä – ja ystävyydestähän juuri on kysymys, eikö vain? Ja kun juttelen sellaisen ihmisen kanssa, jonka ystävä on jo siirtynyt ajasta iäisyyteen, kyyneleet ovat kyllä usein herkässä molemmilla.

Muotokuva on kaunis muisto rakkaasta ystävästä. Jos haluat ystävästäsi muistoksi muotokuvan tai olet kiinnostunut muuten vain hevostaiteesta, olet tervetullut tutustumaan sivuihini tarkemmin. Päivitän sivuani kun teen uusia töitä, joten tule silloin tällöin tarkistamaan mitä olen saanut aikaiseksi. Voit ottaa minuun yhteyttä sähköpostitse tai soittamalla (aina en pysty puhelimeen vastaamaan, joten kirjoita mieluiten sähköposti).

Olen SEAn jäsen (Society of Equestrian Artists/Englannin hevostaiteilijayhdistys) ja EAG:n (Equine Art Guild/USA&Kanada) .
"Ask me to show you poetry in motion
and I will show you a horse..."